Over Panta Rhei

In het kort

De vzw Panta Rhei is een landelijk erkende jeugddienst, die themavakanties organiseert tijdens de schoolvakanties voor kinderen tussen 3 en 16 jaar. Wij bieden een kleurrijk gamma thema’s aan over heel Vlaanderen.

Filosofie

De kinderen staan centraal: zij kunnen naar hartenlust spelen, fantaseren en knutselen op maat. 

Wij streven kwaliteit na, een onvergetelijke ervaring voor jouw kind. 

Dit doen we aan de hand van degelijk pedagogisch onderbouwde thema’s én onder begeleiding van enthousiaste en ervaren monitoren.

De kinderen worden een week lang ondergedompeld in een sfeerrijk project. Een fantastische vakantie op maat van jouw kind!

Organisatoren

De organisatoren van deze jeugdvakanties vormen een bont gezelschap van vaste medewerkers en vrijwillige monitoren. Samen zorgen zij voor een geslaagde vakantieweek, boordevol creativiteit, kindvriendelijkheid, spel en structuur.

Partners

Wat je zelf doet, doe je goed; maar samen gaat het beter!

We zijn voortdurend op zoek naar partners die inspiratie, creativiteit of infrastructuur met ons delen.

  • Strategische partner - Vlaamse overheid, provincie West-Vlaanderen, vzw De Rand
  • Partnerscholen - Don Bosco instituut Halle
  • Partnergemeenten – Stad Halle, gemeente SGRode, Lennik, SPLeeuw
  • Partners met personeelsvoordelen medewerkers van een bedrijf in Vlaanderen kunnen een korting krijgen bij de inschrijving van hun kind. Sommige bedrijven betalen zelfs een deel van de factuur voor hun werknemers.  Andere bedrijven organiseren ter plekke een themavakantie voor de kinderen van hun medewerkers.

Monitoren

Onze monitoren zijn enthousiaste mensen met een hart voor kinderen. 

Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde en pedagogisch geschoolde  (of in opleiding) jonge mensen, die niets liever willen dan jouw spruit een fantastische week bezorgen. 

Onze monitoren zijn minstens 18 jaar en worden vooraf steeds degelijk gebrieft omtrent de structuur, het verloop en de veiligheid die we nastreven op onze kampen. Zij worden daarin bijgestaan door onze vaste coördinatoren, die steeds een oogje in het zeil houden. De monitoren krijgen een goed uitgewerkt programma voorgeschoteld, dat zij die week vol leven blazen. Ze vertellen, spelen,knutselen samen met jouw kind en vinden samen de gekste dingen uit!

Op elk kamp is er bovendien een hoofdmonitor aanwezig, die zorgt voor de goede gang van zaken en die steeds ter beschikking staat van de ouders.